"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2011/10/30

Virslis tojáspörkölt

Ehhez az ételhez az "alapreceptet" Lillától hoztam . Köszönöm !
Ez volt az eredeti recept:

Tojáspörkölt

Hozzávalók:
4 kemény tojás,
1 kis fej hagyma,
1 fél zöldpaprika,
1 evőkanál mustár,
1 pohár tejföl,
1 teáskanál ketchup
1 teáskanál pirospaprika
só, granulált fokhagyma, cukor, étolaj,
kevés sáfrányos szeklice

Az apró kockára vágott hagymát és zöldpaprikát olajon megdinszteljük. Kevés sóval, granulált fokhagymával megszórjuk, majd rátesszük a pirospaprikát. Ezután hozzáadjuk a mustárt és a ketchupot, valamint kevés sáfrányos szeklicét. A kemény tojásokat félbe, majd a fél tojásokat karikára vágva a pörköltalapba tesszük. Utoljára a jól felkevert tejfölt öntjük ételünkbe. Aki sűrűbben szereti, a tejfölbe kevés lisztet keverhet. Édesszájúak csapott mokkáskanál cukorral tompíthatják az étel savanykás ízét. Galuskával, főtt szarvacskával körítve kiadós, kiváló egytálétel, 4 főnek elegendő. Elkészítési idő: 20 perc

Én egy kicsit átvariáltam; paprikát többet raktam bele, és mikor a hagymát és a paprikát megdinszteltem, tettem bele 3 pár felkarikázott frankfurti virslit. Ja, és sáfrányos szeklice (magyar sáfrány) helyett egy kevés kurkumát (ez is sáfrány, indiai) használtam.
Nagyon finom lett !

 Jó étvágyat kívánok !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése