2011/10/30

Virslis tojáspörkölt

Ehhez az ételhez az "alapreceptet" Lillától hoztam . Köszönöm !
Ez volt az eredeti recept:

Tojáspörkölt

Hozzávalók:
4 kemény tojás,
1 kis fej hagyma,
1 fél zöldpaprika,
1 evőkanál mustár,
1 pohár tejföl,
1 teáskanál ketchup
1 teáskanál pirospaprika
só, granulált fokhagyma, cukor, étolaj,
kevés sáfrányos szeklice

Az apró kockára vágott hagymát és zöldpaprikát olajon megdinszteljük. Kevés sóval, granulált fokhagymával megszórjuk, majd rátesszük a pirospaprikát. Ezután hozzáadjuk a mustárt és a ketchupot, valamint kevés sáfrányos szeklicét. A kemény tojásokat félbe, majd a fél tojásokat karikára vágva a pörköltalapba tesszük. Utoljára a jól felkevert tejfölt öntjük ételünkbe. Aki sűrűbben szereti, a tejfölbe kevés lisztet keverhet. Édesszájúak csapott mokkáskanál cukorral tompíthatják az étel savanykás ízét. Galuskával, főtt szarvacskával körítve kiadós, kiváló egytálétel, 4 főnek elegendő. Elkészítési idő: 20 perc

Én egy kicsit átvariáltam; paprikát többet raktam bele, és mikor a hagymát és a paprikát megdinszteltem, tettem bele 3 pár felkarikázott frankfurti virslit. Ja, és sáfrányos szeklice (magyar sáfrány) helyett egy kevés kurkumát (ez is sáfrány, indiai) használtam.
Nagyon finom lett !

 Jó étvágyat kívánok !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése