Hozzávalók:
20 dkg rétesliszt,
5 db tojás (a tésztához csak a sárgáját használjuk)
10 dkg margarin,
10 dkg cukor,
1 citrom leve és reszelt héja,
fél cs. sütőpor
kevés tej
savanykás gyümölcsíz, de jó baracklekvár is
a tetejére:
20 dkg porcukor
az 5 db tojás fehérje kemény habbá verve
10 dkg durvára vágott dió
Elkészítése:
A cukrot, margarint, a citrom levét és reszelt héját habosra keverjük a tojás sárgákkal.
Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és annyi tejet hogy kenhető massza legyen..
Kikent, lisztezett tepsibe öntjük, előmelegített sütőben, úgy mint a piskótát, félig megsütjük. Közben a tojás fehérjét kemény habbá verjük a 20dk porcukorral. A félig megsült tésztát megkenjük lekvárral, a felvert cukros tojáshabot rákenjük, darabolt dióval megszórjuk. Takarékon további 10 percet sütjük/szárítjuk.
Még melegen, hideg vizes késsel felszeleteljük.
Jó étvágyat kívánok !
Megsütöttem , de én a narancslekvárra. tettem darált diót s tejfellel dolgoztam. Üdv.
VálaszTörlésKedves Putyi mama !
TörlésBiztosan úgy is nagyon finom, hogy narancslekvár és dió a töltelék. A tejföl meg szinte bármikor jó a tésztában tej helyett.
További jó sütést-főzést kívánok !
Ági:)