Hozzávalók két személyre
- 50 dkg köret tészta - én általában orsót veszek hozzá
- 1-2 tojás
- 1 kisdobozos tejföl
- 40 dkg sonkás felvágott (esetleg sertéspárizsi)
- 20 dkg trappista sajt
- fokhagyma, só, bors, mustár ízlés szerint
Elkészítés:
Kifőzzük a tésztát.
Közben elkészítjük a mártást: a tejfölt, a tojással (a fehérjét külön habbá verve), a fokhagymával, sóval, borssal esetleg pici mustárral összekeverjük, hozzáadjuk a felkockázott sonkát (én ezt egy kicsit átpirítom kevés olajon).
- A kifőtt tésztát összekeverjük a tejfölös mártással, majd egy kivajazott, jénai tálba ( vagy akár tepsibe) tesszük. Ráreszeljük a sajtot és előmelegített sütőben jól átforrósítjuk kb. 15-20 perc alatt, míg ráolvad a sajt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése