"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2011/10/30

Kókuszos almás süti

/a recept Borzsitól való/

Hozzávalók:
15 dkg margarin, 2 dl cukor, 3 tojás, 2 dl kókuszreszelék, 2,5 dl liszt, 2 csapott mokkáskanál sütőpor, 1 dl tej, 2 nagyobb alma.
A forma kikenéséhez vaj, és zsemlemorzsa.
A tetejére: 2 evőkanál cukor, fél maréknyi vékony lapocskára vágott mandula ( ez el is maradhat, ha nics otthon)
Elkészítése:
A puha margarint és a cukrot habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat és jól kikeverjük. A kókuszreszeléket, a lisztet meg a sütőport összekeverjük, majd a tejjel és a meghámozott és lereszelt almával a margarinos masszához adjuk. Egy 26 cm-es tortaformát vagy tepsit kivajazunk és zsemlemorzsával meghintjük. Belesimítjuk a masszát majd megszórjuk a cukorral és a mandulával. Előmelegített sütőben 190 C-on 35 percig sütjük. Ha egy napot állni hagyjuk még finomabb lesz! 


A recept tökéletes, és tényleg jót tesz neki ha állni hagyjuk. 
Fantasztikusan kókuszos, de nem száraz sütit kapunk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése