"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2011/11/05

Hústorta csirkemellből

Hozzávalók:

1kg csirkemellfilé
2 nagy csomag szeletelt bacon szalonna
20 dkg szeletelt csirkemell sonka
1 csomag szeletelt kolbász
liszt
4 db tojás
25-25dkg reszelt trappista és füstölt sajt
1 nagy pohár tejföl
só,őrölt bors, fűszerek ízlés szerint

Egy nagyobb tűzálló tálat kibélelünk bacon szalonna szeletekkel úgy, hogy az edényen túllógjon, hogy később a rakottas tetejére hajtogathassuk. A húst előzőleg vékony szeletekre vágjuk, kicsit kiverjük, sózzuk, borsozzuk. Fokhagymás tejben legalább fél órát pácoljuk. Lisztbe,tojásba majd a kétféle sajt keverékébe forgatjuk, egy sort a szalonnával bélelt tálba rakunk. Erre néhány szelet sonka kerül, pár kanál tejföl, kevés reszelt sajtot szórunk rá, arra kolbászkarikákat rakunk, majd ismét a bundázott csirkemell következik. A rétegezés addig folytatódik amíg a hozzávalókból tart,de a tetejére hús kerüljön. A maradék tejfölt rácsorgatjuk,a lelógó szalonnát ráhajtjuk. A jénai tetejét rátesszük és közepes lángon pirosra sütjük. Amikor kihűlt, kiborítjuk és hidegen tálaljuk. Szépen szeletelhető. Köretnek bármi illik hozzá.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése