2011/10/25

Talpatlan túróslepény

Fél kg túrót kevés sóval és 3 evőkanál cukorral jót áttörünk.
Hozzáadunk még 1 cs vaníliás cukrot, 3 egész tojást, másfél pohár tejfölt, 5dkg felolvasztott vajat vagy margarint. Az egészet simára kikeverjük (legegyszerűbb robotgéppel). Beleszórunk 5 jó evőkanálnyi grízt (búzadarát), jól összekeverjük és 5-10 percig állni hagyjuk, hogy a dara kicsit megszívja magát. (Aki szereti, ízlés szerint tehet bele kevés reszelt citromhéjat, egy maréknyi megmosott mazsolát - ezt utoljára is rászórhatjuk a tetejére, mikor már a tepsiben van a tészta -, vagy mindkettőt).
Közepes tepsit kikenünk, kilisztezünk és beleöntjük a tésztát, ha a mazsolát nem kevertük bele, most a tetejére szórhatjuk és mehet a közepesen előmelegített sütőbe. Gázsütőben, felülről a 2. rácson (mivel nincs külön tészta, lentebb megégne !) 5-ös fokozaton sütjük, kb 25-30 percig,míg kicsit pirossas nem lesz a teteje. Porcukorral vagy anélkül, melegen vagy hidegen is nagyon finom, gyors, egyszerű süti. 


30 évvel ezelőtt tanultam anyósomtól, azóta rengetegszer sütöttem már, nem lehet elrontani! 
/ Köszi Mama, szeretlek :) /

Jó étvágyat kívánok !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése