2011/10/26

Aszalt szilvával töltött pulykamell

Frissítés: Ezen az oldalon az én fotómat használják egy teljesen más receptehez https://csaladireceptkonyv.hu/varnai-zlatnik/recept/meglepetes-burgonya

A pulykamellfilét vékonyan felszeleteljük, kiklopfoljuk, ízlés szerint fűszerezzük, egy ideig állni hagyjuk. Addig az aszalt szilvát beáztatjuk. 
Elég kevés langyos vízben is, de egy kis édes vörösbor sem árt ám neki ;)
A mellszeletek nagyságától függően 2-3 szem aszalt szilvát (ekkorra már jól megszívták magukat) teszünk 1-1 szelet húsra, jó szorosan betekerjük, mintha töltött káposztát készítenénk. Ezeket pedig szintén jó szorosan körbetekerjük 1-1 szelet bacon szalonnával. 2-3 fogvájóval a biztonság kedvéért megtűzzük majd tűzálló tálba, tepsibe szépen egymás mellé fektetjük a "tekercseket"

majd kissé előmelegített sütőben, közepes lángon, kb.45 perc alatt pirosra sütjük. Nem kell semmit aláönteni, a bacon, mivel pácolt, elég sok levet enged úgyis. Íme a végeredmény :
Nem csak frissen (ekkor leginkább petrezselymes burgonya vagy burgonyapüré illik hozzá ), de hidegen is rendkívül ízletes. Átlósan felszelve igen jól mutat hidegtálon, bármilyen hideg salátával tálalható. Fantáziánktól függően a szilvákba esetleg még tölthetünk 1-1 szem fokhagymabefőttet, vagy kis darabka, különböző ízesítésű rántani való sajtot, ez nem olvad ki egykönnyen.


Jó étvágyat kívánok !

***


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése