"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2011/10/23

Sajtos töltött csirkecombok francia burgonyával

Hozzávalók:

6 db csirkecomb
20 dkg főtt füstölt tarja
1 kis pohár tejföl
3 tojássárga
10-15 dkg reszelt sajt
olaj a kenéshez

Elkészítés:
A combokat megmossuk, és enyhén besózzuk.
Egy közepes tepsit kibélelünk sütőpapírral, és vékonyan beolajozunk.
Elkészítjük a tölteléket: a tarját ledaráljuk és összekeverjük a reszelt sajttal, a tojássárgákkal, a tejföllel és a borssal. Mindegyik comb meglazított bőre alá kb. 1-1,5 evőkanálnyi tölteléket töltünk.
A combok tetejét is vékonyan beolajozzuk, megszórjuk egy kevés fűszersóval és fóliával befedjük.
Előmelegített sütőben 45-50 perc alatt ropogós-aranybarnára sütjük. (A sütési idő felénél levesszük a fóliát)
Francia burgonyával (esetleg rizi-bizivel, petrezselymes burgonyával vagy párolt zöldségekkel) tálaljuk.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése