"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2011/10/23

Orosz nanuk szelet (Asztória vagy Pesti szelet)

 Ez elvileg az "Orosz nanuk szelet" receptje, de nálunk ugyanígy készül az Asztória szelet, erdélyi barátnőméknél pedig "Pesti szelet" a neve.

Hozzávalók:
15 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 35 dkg sima liszt, 2 tojás, 1 teáskanál szódabikarbóna, 2 kanál kakaó, 2 kanál tej.
Ezeket összegyúrni, 2 felé osztani, kinyújtani, majd tepsi hátulján megsütni. Előtte villával megszurkálni.
Fehér tésztához 5 tojásból piskótát sütünk.

Krém: 4 dl tej, 2 vaníliás cukor, 2 kanál rétesliszt, 1 vaníliás pudingpor - megfőzni.
20 dkg margarint kikeverni 20 dkg porcukorra,és a kihűlt krémhez adni.
Össze állítás: barna lapot lekvárral megkenjük -rá a krém fele, majd a piskótát megkenjük baracklekvárral és a lekváros felével rátesszük. A piskótát megkenjük a krém többi részével, majd a barna lapot lekvározzuk, és úgy helyezzük rá.
Tetejére csokimázat készítünk, vagy egyszerűen csak meghintjük porcukorral.






 Jó étvágyat kívánok !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése