"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2012/01/18

Forró, fahéjas, vegyes gyümölcssalátám

 Sok éve, egy étteremben ettem egy elképesztően finom, forró gyümölcssalátát. A pincért meg is kérdeztem, elárulnák-e a receptjét, de azt mondta, titok :(
Így kénytelen voltam magam kiötleni, hogyan is készítsek valami hasonló finomságot. Az eredmény ízre szinte ugyan olyan lett.

Hozzávalók:
alma, körte azonos mennyiségben, felkockázva
1 kis doboz ananászkonzerv (darabolt)
1 nagy doboz egzotikus vegyes gyümölcssaláta
2 evőkanál cukor
1 evőkanál vaj
csipet só
őrölt fahéj
pár csepp vanília aroma
1-2 kávéskanál finom likőr vagy konyak

A megtisztított, megmosott almát és körtét egyforma kockákra vágva egy nagyobb serpenyőbe tesszük, amiben felolvasztottuk a vajat. Nagy lángon átforgatjuk. Hozzá öntjük a leszűrt ananászt és az egzotikus gyümölcsöket. Fűszerezzük és a konzervek levéből egy keveset felhasználva éppen csak puhára pároljuk a gyümölcsöket. Megöntözzük egy kevés likőrrel és azon forróan sültek mellé kínáljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése