"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2019/07/29

Hamis Lajcsi szelet

8 tojásból kakaós piskótát sütünk (tepsi 25x30 cm). Ha kihűlt, 3 egyforma lapra vágjuk.
Vaníliás és puncsos krémet készítünk.

Krém hozzávalói :
2 tasak vaníliás pudingpor + 1 teáskanál vanília aroma
2 tasak puncs pudingpor + pici rum, vagy 1 teáskanál rum aroma
2 x 4dl tej
2x2 kanál kristálycukor
25 dkg Ráma margarin
25 dkg porcukor

Krém elkészítése : 
A 4-4 deci tejben 2-2 kanál cukorral felfőzzük a pudingporokat. Ha kész akkor a vaníliásba a vanília aromát, a rózsaszínbe pedig a rumot tesszük. Kevergetve kihűtjük. A margarint a porcukorral jól kikeverjük, ketté vesszük, és külön külön a pudinghoz téve habosra keverjük mindkettőt. Először a vaníliás pudinggal kenjük meg az első lapot, a következőt a rózsaszín pudinggal, és ráhelyezzük a 3. lapot. A tetejét belehet vonni csokimázzal, de anélkül is finom, csak porcukorral megszórva.
Mivel mindkét krémből maradt egy kevés, én ezeket összekevertem, rákentem a felső piskóta lapra és étcsokit reszeltem rá. Nagyon finom lett.
(Puncs helyett a tuttifrutti, eper, málna puding is jó, az a lényeg hogy rózsaszín legyen. A vaniliás helyett pedig tejszínes, banános esetleg kókuszos használható)







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése