2012/01/18

Sajtos almás hús forró, fahéjas, vegyes gyümölcssalátával

Hozzávalók 4 személyre:
8 kisebb szelet hús (sertéskaraj/comb, de nagyon jó a csirke vagy pulyka mell is)
2 db megtisztított alma, amit ujjnyi karikákra vágtunk fel
25 dkg reszelt füstölt sajt
margarin/olaj
só, bors, fűszerek ízlés szerint

A hússzeleteket ízlés szerint befűszerezzük és egy nagy serpenyőben kevés margarinon pár kanál víz hozzáadásával puhára pároljuk, majd egy kicsit zsírjára sütjük.
A puha húsokat átrakjuk egy tepsibe vagy tűzálló tálba, amit vékonyan kikentünk margarinnal vagy olajjal.
Mind egyik szelet húsra teszünk 1 almakarikát és bőven megszórjuk reszelt sajttal. Forró sütőbe tesszük és ráolvasztjuk/pirítjuk a sajtot az almás húsra. A sütési  idő alatt az almaszeletek puhák, omlósak, kicsit karamell ízűek lesznek.
A húst rizzsel és  forró, fahéjas, vegyes gyümölcssalátával  körítve tálaljuk.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése