"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2011/10/27

Kekszes almás "süti" (sütés nélkül)

Hozzávalók:
- 4 kicsi, vagy egy nagy csomag háztartási keksz (négyzet alakú!)
- 1 kg alma lereszelve
- 4 csomag vaníliás puding
- 11 dl víz
- 25-30 dkg kristálycukor
- ízlés szerint egy kis citromlé vagy citrom reszelt héja
Elkészítés:
Az almát meghámozzuk, lereszeljük, majd 7 dl vízzel és a cukorral feltesszük főni.
Amikor megfőtt, beletesszük a 4 dl vízben elkevert vaníliás pudingot és tovább főzzük, amíg be nem sűrűsödik. Ha besűrűsödött, hagyjuk kihűlni.
Előveszünk egy tepsit, az aljára szorosan egymás mellé rakosgatjuk a háztartási kekszet, majd rákenünk egy adag almás-vaníliapudingos masszát, majd ismét keksz, megint almás puding és a tetejére keksz.
folpack-kal szorosan lezárjuk és egy éjszakára a hűtőbe tesszük, hogy a keksz megpuhuljon.
Másnap vágható, nem esik szét. 

Tálaláskor csoki öntettel meglocsolhatjuk vagy előtte csokimázzal  lekenjük, esetleg kevés porcukrot hinthetünk rá.
Fontos: a kekszeket minél szorosabban rakjuk egymás mellé, hogy a massza ki ne folyjon! 




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése