2011/10/27

Lecsós rakott hús

Hozzávalók : 1,5 kg burgonya, 1kg sertéscomb (a lapocka jobb, mert kicsit kövérebb, de lehet pulyka felsőcomb-filéből,-mellből vagy csirke mellből is készíteni ). Fél kg paprika, 4-5db paradicsom, 2 jó nagy fej vöröshagyma, só, bors, fűszerek ízlés szerint, 2 nagy pohár tejföl, 20dkg reszelt sajt (10dkg trappista, 10dkg valamilyen füstölt), olaj vagy margarin,

Egy magasabb oldalú, nagyobb tepsit vagy tűzálló tálat kiolajozunk, a megtisztított, felkarikázott (kb. fél cm) krumpli felét beleterítjük, jól besózzuk-fűszerezzük. A húst vékonyra felszeleteljük, kicsit kiveregetjük, a szeletek mindkét oldalát sózzuk-fűszerezzük és a krumplit beborítjuk a hússzeletekkel. A hagymát vékonyan felkarikázzuk és a húsra szórjuk, erre rárakjuk a felszeletelt paprikát és paradicsomot, ezt is jól besózzuk-fűszerezzük. Az egyik pohár tejfölt kicsit megsózzuk, majd a zöldségekre egyenletesen rálocsoljuk, és megszórjuk 10dkg reszelt sajttal. Erre jön a felkarikázott krumpli másik fele, ezt is jól besózzuk-fűszerezzük, a másik pohár tejfölt rákenjük, alufóliát borítunk rá és mehet a közben már előmelegített sütőbe. Gázsütőben, 5-6-os fokozaton bő 1 órát sütjük, majd a fóliát levéve megszórjuk a reszelt füstölt sajttal és így még addig sütjük, amíg a sajt ráolvad. Vigyázni kell, a füstölt sajt hamarabb megég -keserű lesz.
Nagyon finom, szaftos rakott husi lesz !

Jó étvágyat kívánok !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése