"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2011/10/26

Rakott palacsinta (palacsintatorta)

Olivér kedvence :)

Hozzávalók:
12-14db palacsinta

Töltelék:
1-2 dl tejszín (vagy tej)
kb. 20-25 dkg darált dió
1 citrom reszelt héja
1 csomag vaníliás cukor
25 dkg kristálycukor
3 tojás
1 dl tejföl
25 dkg tehéntúró
fél csomag vaníliás pudingpor
bőven kakaópor és baracklekvár

Így rétegezzük:
- Az első palacsintát megkenünk diótöltelékkel (a tejszínt 10 dkg cukorral felforraljuk, hozzáadjuk a darált diót, és éppen csak felfőzzük.)
- Erre egy másik palacsintát helyezünk, amelyre az elkészített túrókrémből kenünk.
(Az áttört túrót elkeverjük a tejföllel, hozzáadjuk a tojássárgájákat,10 dkg cukrot, a vaníliás cukrot és a reszelt citromhéjat, majd a fél csomag vaníliás pudingport, és az egészet ismét jól összekeverjük.)
- Jön a következő palacsinta: ezt kakaóporral és cukorral hintjük meg,
- Erre újabb palacsintát borítunk, amit baracklekvárral kenünk meg.
Ezt így ismételjük egészen addig, amíg az anyagokból futja.
Az így összeállított palacsintatortát kb 180 fokos sütőben 20 percig sütjük.
Közben a tojásfehérjéből kevés cukorral kemény habot verünk. A rakott palacsintát kivesszük a sütőből, a cukros tojáshabot a tetejére kenjük, majd most már csak 120 fokon kb 20 percig szárítjuk tovább, míg kissé megpirul a hab.
Kicsit hagyjuk hűlni, majd úgy vágjuk fel, mint a tortát. 


Jó étvágyat kívánok !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése