Hozzávalók a tésztához:
45 dkg liszt
fél tasak sütőpor
20 dkg cukor
10 dkg kókuszreszelék
fél dl olaj
fél citrom leve
1 tojás
4 dl tej
+
25 dkg magozott friss meggy vagy cseresznye (szezonon kívül fagyasztott vagy befőtt)
10 dkg csokoládé (sütésálló csokicsepp vagy apróra tört, maradék, pl mikulás, nyúl csoki)
A tészta hozzávalóit egy nagyobb tálban spatulával vagy habverővel összekeverjük. A tejet 3-4 adagban öntsük a masszához. Végül belekeverjük a meggyet és a csokokádét is. Sütőpapírral bélelt, 25x35 cm-es tepsibe simítjuk a tésztát. Előmelegített sütőben, 180 fokon kb 40-45 percig sütjük (sütő függő, lényeg, hogy a tészta már ne ragadjon a beleszúrt fogpiszlálóra). Ha kész, kicsit hűtjük, majd sütőpapírral együtt egy tálcára borítjuk, a papírt lehúzzuk róla, vágódeszkát rátéve átfordítjuk, majd szeleteljük. Ízlés szerint porcukorral megszórva kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése