Hozzávalók:
2kg fejeskáposzta
2kg uborka
1 kg hagyma
1 kg paprika (legyen benne zöld, piros, narancs színű is, úgy színesebb, mutatósabb lesz a csalamádé)
fél kg sárgarépa (elhagyható, de finom és színesebb, mutatósabb lesz tőle a csalamádé)
fél kg karfiol (elhagyható
3dl 20%ecet (10%-os is elég lehet)
2 és fél evőkanál só
1kg cukor (ízlés szerint kevesebb)
1 mokkáskanál nátrium benzonát
1 mokkáskanál borkén
Elkészítése: mindent zöldséget legyalulunk, karikára vágunk (a karfiolt apróbb rózsákra szedjük), egy nagy műanyag vagy zománcos edényben a fűszerekkel összekeverjük és a saját levében hagyjuk állni egy napig, közben párszor átkeverjük. A 24 óra elteltével üvegbe rakjuk, lezárjuk, mehet a spájz/kamra polcra. Frissen is fogyasztható, de télire is elálló, jó édes csalamádé.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése