Hozzávalók:
egy kisebb fej kelkáposzta
2 db sárgarépa
25 dkg burgonya
1 kis fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
2 evőkanál olaj
1 púpozott evőkanál liszt
2 pár frankfurti virsli
1 db húsleveskocka
köménymag ízlés szerint
pirospaprika
Elkészítése: az olajon a liszttel meg a reszelt vöröshagymával készítsünk rántást (kipattogtathatunk benne egy kevés köménymagot is), szórjuk meg pirospaprikával, engedjük fel 1,5-2 liter vízzel. Rakjuk bele a kitorzsázott, vékony laskára vágott kelkáposztát, a megtisztított, karikára vágott vagy nagylyukú reszelőn lereszelt sárgarépát és a felkockázott krumplit. Ízesítsük sóval, borssal, őrölt köménnyel, fokhagymával, húsleves kockával. Lefedve főzzük puhára. A végén a karikára vágott virslit is adjuk hozzá és két-három perces forralás után tálalhatjuk. Aki szereti, tejföllel gazdagíthatja.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése