Hozzávalók egy kb 25*30 cm-es tepsihez:
Hozzávalók
kb 1,5 kg csirke (belső) mellfilé
3 kis doboz (vagy egy nagy) főzőtejszín vagy tejföl
2 tojás
1 púpos ek liszt
2 csomag szeletelt bacon szalonna
kb 30 dkg reszelt sajt
só, bors, fokhagyma vagy szerecsendió ízlés szerint
étolaj
6-8 szelet csemege sonka
A csirkemellet szeletekre vágjuk, sózzuk és borsozzuk, majd kevés olajon mindkét oldalára kérget sütünk. A tejszínben/tejfölben elkeverjük a tojást és a lisztet, majd ízlés szerint adunk hozzá sót, borsot és fokhagymát vagy szerecsendiót.
A tepsit kiolajozzuk egy picit, az aljára bacon szeleteket teszünk, majd megöntözzük egy kis tejszínes keverékkel, kirakjuk a hús szeletekkel, kevés tejszínt locsolunk rá és megszórjuk egy kis reszelt sajttal. Rátesszük a sonka szeleteket, megint egy kis tejszín és sajt, majd beborítjuk a bacon szeletekkel. rálocsoljuk a maradék tejszít, megszórjuk bőven reszelt sajttal és 190 fokon, alufóliával lefedve kb 30 percig sütjük, majd a fóliát levéve újabb 10 percig vagy, amíg a sajt rá nem pirul. Kihűlve szeleteljük. Tejszín helyett nyugodtan lehet tejfölt használni, ugyanolyan finom lesz az ételünk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése