"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2024/05/29

Sajtos spárgás nokedli

Nokedlit főzünk a szokásos módon. Kockázott bacon szalonnát szép pirosra pirítunk, a pörcöt kiszedjük és a visszamaradt zsírban megpirítunk egy nagy csomag tisztított, apróra vágott spárgát. Öntünk rá egy kis doboz főző tejszínt, szórunk/morzsolunk bele sajtot (trappista, ementáli, márvány, parmezán, ki mit szeret), visszatesszük bele a pörcöt és az egészet ráöntjük a nokedlire. Összekavarjuk, teszünk még egy kis sajtot (akár tejfölt is) a tetejére és forró sütőbe addig sütjük, míg egy kis színt nem kap. Gyors és finom húsmentes étel ebédre vagy vacsorára.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése