"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2024/04/19

Spenótos krémsajtos tészta

Hozzávalók 2 főre:

4 nagy marék friss spenót (vagy 4 adag porciózott fagyasztott spenót)

2 evőkanál oliva olaj

1 tömlős natúr krémsajt

2 dl főzőtejszín 

ízlés szerint Vegeta vagy más fűszerkeverék

2 gerezd fokhagyma

5 dkg reszelt sajt

1 kis darabka vaj

+ 20 dkg (ízlés szerinti) köret tészta 


A tésztát kifőzzük, félre tesszük.

Egy serpenyőben kevés olajon megfonnyasztjuk a felaprított spenótot, ízlés szerint fűszerezzük, majd hozzáadjuk a tejszínt, a krémsajtot, egy kis vajat és a reszelt sajtot. Összeforraljuk, rászedjük a tésztára, összeforgatjuk és már fogyaszthatjuk is. A spenótos tésztára olvaszthatunk még plusz egy kis reszelt sajtot is.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése