"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2023/06/11

Túrós csokis-gyümölcsös muffin

Hozzávalók: 3 db tojás, 3 evőkanál kristálycukor, 1 tasak vaníliás cukor, csipetnyi só, 25 dkg túró, 1 kis pohár (15 dkg) tejföl, 1 citrom reszelt héja, 10 dkg liszt, 1 kávéskanál sütőpor, 5-10 dkg gyümölcs (pl meggy, áfonya - aszalt vörös is lehet), 5 dkg csokoládéreszelék.

Elkészítése: a sütőt előmelegítjük180 fokra, illetve előkészítjük a (szilikonos) muffin formát.

A tojások sárgáját kikeverjük a kristály és vaníliás cukorral, a tojásfehérjéket pedig egy csipetnyi sóval jó kemény habbá verjük. A túrót áttörjük, belekeverjük a tejfölt és belereszeljük a citrom héját is. A lisztbe elkeverjük a sütőport, majd beleszórjuk a csokoládé reszeléket. A cukros tojássárgáját összekeverjük a tejfölös túróval, utána felváltva a tojásfehérjehabot és a lisztes keveréket is hozzáadjuk. Végül beleforgatjuk a gyümölcsöt, Megtöltjük a muffin formákat, esetleg még a tetejére is szórunk csokireszeléket, majd kb 20 perc alatt megsütjük.

Amikor már kihűltek, a tetejüket ízlés szerint belemárthatjuk pl olvasztott csokoládéba.

A fenti tésztából 8 nagy és 12 mini muffin lesz, de ez forma/muffin tepsi függő.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése