"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2023/06/07

Csokis meggyes piskótatekercs

hozzávalók

4 db tojás

8 dkg finomliszt

8 dkg cukor

2 ek víz

1 csipet só

100 g étcsokoládé

250 g meggylekvár

Elkészítése: az egész tojásokat a cukorral elektromos keverőgép segítségével kb. 10 perc alatt habosra keverjük, majd hozzákeverjük a vizet, csipet sót és a lisztet. Egy nagy gáztepsit kibélelünk szilikonos sütőpapírral, és a tésztát beleöntjük. A tetejét elsimítjuk. 180 fokon kb. 13-15 perc alatt aranysárgára sütjük. A piskótáról lehúzzuk a papírt, és a porcukorral meghintett konyharuhával szorosan feltekerjük.

Amikor kihűlt,  házi barack vagy meggylekvárral megtöltjük, és porcukorral megszórjuk, illetve olvasztott csokimázzal lecsurgatjuk.

sütési hőfok: 180°C

Recept a régi BrokkOli blogom Network oldaláról



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése