"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2023/05/19

Pudingos-tejfölös süti 2.

Hozzávalók egy 25x35 cm-es tepsihez:


A pudinghoz:

2 csomag epres pudingpor 

6 evőkanál cukor

8 dl tej


A tésztához:

6 tojás

20 dkg cukor

1 tasak vaníliás cukor

1 dl víz 

1/2 dl olaj

15 dkg finomliszt

10 dkg rétesliszt

1 tasak sütőpor

csipet só

2 evőkanál cukrozatlan kakaópor


A tetejée:

3 nagy pohár tejföl

ízlés szerint 6-8 evőkanál porcukor 

őrölt fahéj 


Elkészítése:

Először a pudingot készítjük el a szokásos módon, majd folpackkal letakarva hűtjük addig, amíg elkészítjük a tésztát.


Az egész tojásokat a sóval elkezdjük kihabosítani, majd a cukrokat hozzáadva kb 10 perc alatt jól kihabosítjuk. Ekkorra kifehéredik a massza és a térfogata kb 3-szorosára nő.

Hozzáadjuk az olajat és a vizet, majd alaposan elkeverjük az egészet. Beleszitáljuk a liszteket és a sütőport, majd egy habverővel körkörös mozdulatokkal az egészet összedolgozzuk.

A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A tepsit sütőpapírral kibéleljük. A piskótamassza felét belesimítjuk a tepsibe, majd a maradékba beledolgozzuk a kakaóport. A barna tésztát a fehérre öntjük és egy fogpiszkálóval kissé átkeverjük, hogy márványos legyen..

Teáskanállal kis halmokat teszünk a tésztába a pudingból. Soknak tűnik ennyi puding, de kell bele. A tepsit betoljuk a sütőbe, majd 5 perc után visszavesszük a hőt 180 fokra és sütjük még kb 30 percet.

Közben a tejfölt kikeverjük a porcukorral, majd a még forró sütemény tetejére simítjuk. (pár percre visszarakhatjuk a sütőbe) Teljesen kihűtjük, majd 3-4 órára hűtőbe tesszük. Tálalás előtt szórhatunk a tetejére fahéjat.

Ez az eredeti recept, de most a tésztához a tojást nem választottam szét. 








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése