"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2023/05/11

Epres vaníliakrémes szelet

Hozzávalók:

Piskóta - 15 dkg cukor, 3 tojás, 70 ml olaj, 17 dkg liszt, 2 teáskanál sütőpor, 70 ml szénsavas narancs üdítő, 

Krém:7 dl tej, 2 csomag vaníliás pudingpor, 10 dkg cukor, 45 dkg mascarpone 

Zselé: 2 csomag piros tortazselé, 5 dl víz, 10 dkg cukor 

Eper kb 1 kg 

Piskótára eper lekvár

Tepsi 24x37 cm

Elkészítése: a tojást a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk az olajat, a sütőporos lisztet, ezzel is keverjük, hozzá öntjük a narancsüdítőt, egyben jól kikeverjük. Kikent, lisztezett tepsibe öntjük, 180 fokon, 20-25 percig sütjük.

7 dl hideg tejet, 2 csomag vaníliás pudingot és 10 dk cukrot felfőzünk, ha kihűlt, hozzáadunk 45 dkg mascarponét és jól kikeverjük. 

A kihűlt piskótát eper lekvárral megkenjük, rá vaniliapudingos/mascarponés krém, kirakjuk félbe vágott eperrel, hűtőbe tesszük.

Tortazseléből, cukorból, vízből  zselét főzünk, hűtjük kicsit és az eperre ráöntjük. Pár órára hűtőbe teszük, csak utána szeleteljük.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése