"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2023/01/09

Hamis puncs szelet

Sütünk egy 6 tojásos piskótát (egy kis vanília aromával ) a legnagyobb tepsiben (nálam 25x47), Ha kihűlt a piskóta, 3 részre vágjuk. Az egyiket felaprítjuk, hozzá tördelünk 6-8 db babapiskótát is és összekeverjük 1 jó evőkanálnyi holland kakaópor, (koffeinmentes) kávé, rumaroma, porcukor és sárgabarack lekvár ízlés szerinti keverékével (kóstolgassuk!) Alaposan összedolgozzuk.                        A lényeg, hogy egy nem száraz, de nem is túl szaftos masszát kapjunk.

A másik két piskóta lapot megkenjük (egy kevés rumaromával összekevert) sárgabarack lekvárral, és közé töltjük az előzőleg elkészített masszát. A süti tetejére sütőpapírt borítunk, arra egy nagyobb tálcát vagy tepsit, majd ráteszünk valami nehezéket (én 2 csomag kristálycukrot) és így, lenyomatva egy éjszakára hűtőbe, de mindenképp hűvös helyre tesszük, hogy tökéletesen összeérjen.

Másnap elkészítjük a mázat: jól kikeverünk 20 dkg porcukrot, ízlés szerint egy kevés rumaromát, vanília aromát és annyi befőtt meggylevet vagy málnaszörpöt, hogy egy jól kenhető, de nem túl folyós mázat kapjunk, rákenjük a sütemény tetejére és hagyjuk rákötni, csak utána szeleteljük.

(ötlet: Gluténmentes élet - blog)

Nekem a töltelék a két piskótalap között vékony, szaftos, de nagyon finom lett. A mázat könnyen, gyorsan fel lehetett kenni a süti tetejére, nagyon szépen terült, de másnapra itt-ott megrepedezett. Hogy szebb színű legyen, a mázba én kevertem 2-3 csepp epres ételfestéket.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése