"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2022/11/07

Vilmoskörtés cukkinilekvár

Hozzávalók

2,5 kg kockára vágott vagy lereszelt cukkini (a 2,5 kg a tiszta súly)

0, 5 kg (3 db) kockára vágott vagy lereszelt vilmoskörte 

50 dkg cukor

2 tasak vaníliás cukor

2 tasak dzsemfix super

2 vilmoskörte aroma

fél teáskanál őrölt fahéj

Fazékba tesszük a cukkinit és a körtét, majd botmixerrel pürésítjük. Belekeverjük a cukrot, vaníliáscukrot és a fahéjat. Jól összekeverjük az egészet. Hozzáadjuk a dzsemfixet és felforraljuk. További 3 percig főzzük, ha szükséges, kicsit még mixelünk rajta, majd belekeverjük a vilmoskörte aromát. Azonnal befőttesüvegekbe adagoljuk és rácsavarjuk a tetőt. 10 percre fejre állítjuk az üvegeket, majd mehet a spájz/kamrapolcra. Nem kell száraz dunsztba rakni. Nagyon finom, kimondottan körte íze van.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése