"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2022/10/24

Kakaós-kókuszos kevert

 Hozzávalók

20×30 cm-es tepsi

Tésztához:

25 dkg liszt

1 db tojás

5 dkg olvasztott langyos vaj

1/4 liter tej

1 csomag sütőpor

25 dkg cukor

4 dkg kakaópor

2 csomag vaníliás cukor

csipet só

Töltelék:

1 csomag vaníliás pudingpor

4 dl tej

5 dkg kókuszreszelék

ízlés szerint rum

3 evőkanál cukor


Elkészítése

Először a pudingot főzzük meg, mikor lehúztuk a tűzről belekeverjük a cukrot, kókuszreszeléket, rumot vagy rumaromát, csipet sót. Kihűtjük.

A tésztához a lisztet elkeverjük a sütőporral, kakaóporral, csipet sóval, belekeverjük a cukrokat, tojást, olvasztott vajat és végül a tejet.

Közepes méretű sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, és kanállal beleszaggatjuk a kihűlt pudingot. 180 fokos sütőben kb. 25 percig sütjük. Végezzünk tűpróbát!

Amint kivettem a sütőből még megszórtam kókuszreszelékkel.

főzési idő: 10 min sütési idő: 25 min hőfok: 180 °C sütési mód: alul-felül sütés 

Ezt a kókuszos-pudingos kakaós szeletet Mimi e recept alapján sütötte.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése