"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2022/04/16

Puncsos piskótatekercses mézes

A recept hasonló, mint a "Csavart Sárika szelet, Piskóta tekercses mézes vagy Hédi kedvence", csak puncs ízű töltelékkel.


Kakaós mézes tészta:

10 dkg porcukor

2 tojás

4 dkg margarin 

2 evőkanál méz 

26 dkg liszt

2 jó evőkanálnyi (4 dkg) kakaópor 

1 teáskanál szódabikarbóna 

tejföl (annyi, hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk)

A tojásokat a porcukorral elkeverjük. Hozzáadjuk a kissé megolvasztott margarint, a langyos mézet, a szódabikarbónával elkevert lisztet és annyi tejfölt hogy könnyen gyúrható tésztát kapjunk. Az egészet jól összedolgozzuk. Ketté vesszük a tésztát, külön külön kinyújtjuk és zsírozott, lisztezett, közepes méretű lapos tepsin két vékony lapot sütünk belőle.


Piskóta tekercs: 

4 tojás 

8 dkg porcukor 

8 dkg liszt 

1 teáskanál sütőpor

3 evőkanál víz

barack lekvár

Elkészítjük a piskóta masszát, megsütjük. Sütés után még melegen megkenjük baracklekvárral és feltekerjük. Ha kihűlt, kisujjnyi szeletekre vágjuk.


Krém: 

2 tasak puncs (vagy tutti frutti) puding 

3 evőkanál cukor

7 dl tej 

20 dkg vaj 

20 dkg porcukor

rumaroma

A pudingporokat összekeverjük a cukorral és megfőzünk 7dl tejben (kevés rumaromával ízesítjük), majd kihűtjük. A vajat a porcukorral jól kikeverünk, majd összedolgozzuk a kihűlt pudinggal. 


Összeállítás:

az egyik mézes lapot megkenjük a krém felével, majd szorosan rárakjuk a felszeletelt piskóta tekercseket, erre rákenjük a krém másik vele, végül ráborítjuk a másik tésztalapot. Legalább egy napot állni hagjuk, hogy a mézes tészta megpuhuljon. Porcukorral megszórjuk és a tekercsekre merőlegesen szeleteljük.









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése