"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2022/02/21

Citromos uborka torta Gin-es krémmel

Nem szokásom más oldalról receptet bemásolni a szakácskönyvembe, de ez egy kipróbálásra érdemes recept  -  ha már "uborkás város" vagyunk ;) 


Hozzávalók: 200g uborka héjastul és fél citrom leve, 150g vaj, 150g kristálycukor, másfél teáskanál vanília kivonat, 2 tojás, 200g sima liszt (minden célra), 2 teáskanál sütőpor

a Gin-es bevonathoz: 75 gr vaj (szobahőmérsékletű), 200g porcukor, Gin vagy citromlé (esetleg lehet dúsítani mascarponével vagy Philadelphia krémsajttal)

1. Melegítsük elő a sütőt 170C-ra/325F-re. Enyhén zsírozzuk be a tortaformánkat. 

2. Mossuk meg az uborkát és hagyjuk rajta a héját, vágjuk ketté (hosszában) és egy kiskanállal kaparjuk ki belőlük a magokat. Vágjuk darabokra, és pürésítsük/turmixoljuk. Adjuk hozzá a citromlevet. 

3. Keverjük habosra a vajat, reszeljük bele a citromhéjat, adjuk hozzá a cukrot és a vanília kivonatot, majd keverjük tovább így mindennel együtt néhány percig, amíg könnyű és selymes nem lesz. 

4. Adjuk hozzá a tojásokat, egyenként, mindegyiket jól felverve. 

5. Adjuk hozzá a sütőport a liszthez, és keverjük össze. Végül a nedves összetevőkbe keverjük bele a lisztkeverék 1/3-át, majd óvatosan keverjük össze az uborka 1/3-ávalt és folytassuk így, amíg az egészet össze nem kevertük.

6. Öntsük bele ezt a masszát a tortaformánkba és süssük ki az előmelegített sütőben 30 perc alatt, vagy amíg a hurkapálcika próbával meg nem győződünk róla, hogy megsült. Hagyjuk hűlni öt percig a tortát a tortaformában, majd hűtsük le teljesen mielőtt elkészítjük a gines bevonatot.

A Gin-es bevonathoz: Verjük habosra a vajat, a porcukorral és a ginnel együtt, amíg sima, selymes krém nem lesz. Tegyük a hűtőbe, hogy a torta még jobban lehűljön. Végül a Gin-es krémmel bevonjuk és megtöltjük a tortánkat és már kínálhatjuk is.



A fenti recept és fotó  forrása 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése