"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2022/01/26

Stefánia szelet / Stefániavagdalt

 Hozzávalók:

10 keménytojás

3 evőkanál zsír

1 kg fasírtkeverék (fasírt keverék: 1 kg darált hús, 2 evőkanál zsír, 2 szikkadt zsemle, 2 tojás, 1 közepes fej vöröshagyma, 4-5 gerezd fokhagyma, 1/2 kűvéskanál őrölt feketebors, 2 evőkanál  töröttpaprika, 2 teáskanál só. - A zsemlét vízben beáztatom, majd kicsavarom és szétmorzsolom. A hagymát apróra vágom és a zsírban üvegesre párolom. Az összes felsorolt hozzávalót alaposan összegyúrom és pár órára a hűtőbe teszem.)

A tojásokat megpucolom. Egy kisebb tepsit vagy egy hosszúkás sütőformát kibélelek alufóliával, amit zsírral bekenek. Ráhelyezek egy nagyobb réteg vagdalthús masszát, majd sorban egymás mellé szorosan rárakom a tojásokat, végül befedem a maradék húsmasszával. A vagdaltból nedves kézzel egy veknit formázok. A maradék zsírt rákenem és előmelegített sütőbn, 200 fokon kb 90 percig sütöm. Időközben többször megöntözöm a kifolyó zsírjával. Főzelékhez feltétnek, vagy krumplipürével tálalom. Hidegtálon is jól mutat, már előző nap elkészíthető.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése