"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2021/07/08

Möggyes-kávés szelet

1 nagy üveg meggybefőtt levét leszűröm, hagyom, hogy jól lecsöpögjön.

6 tojásból, 6 evőkanál cukorral és 6 evőkanál liszttel, pici sütőporral a szokásos módon piskótát sütök, 

Közben elkészítem a krémet: a tejből a pudingból és a kb fél dl vízben feloldott instant kávékból krémet főzök. Amíg hűl, a margarint a porcukorral és vaníliás cukorral habosra kavarom. Ha kihűlt a puding, apránként hozzákeverem a margarinhoz és jól kihabosítom.

A krém hozzávalói: 2 tasak vaníliás vagy tejszín ízű pudingpor, 6 dl tej, 25 dkg margarin, 20 dkg porcukor, 1 tasak vaníliás cukor, 2 tasak instant kávépor (lehet koffeinmentes is) + tortabevonó a tetejére.

Összeállítás: a kész piskótára rákenem a krém felét, kirakom a kimagozott meggyel és arra rákenem a krém másik felét. Végül a tetejére csurgatom az olvasztott csokit.

Lehet úgy is készíteni, hogy a meggyet kisebb-nagyobb darabokra vágom és belekeverem a krémbe - ekkor kevesebb meggy is elég. Az így kapott meggyes-kávés krémet rásimítom a piskótára majd rákenem az olvasztott csokit. Friss meggyből is készíthető, de csak ha az igazán jó érett, nem túl savanyú.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése