"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2020/08/13

Pásztortarhonya gazdagon

Hozzávalók: 
60 dkg sertéscomb (de jó a pulyka combfilé is)
1/4 kg tarhonya
1/2 kg krumpli
1 fej vöröshagyma
5 dkg füstölt szalonna
5 dkg zsír 
1 evőkanál pirospaprika 
2 gerezd fokhagyma 
pár evőkanál lecsó vagy 2-2 paprika és paradicsom
egy pár debreceni
só, vegeta, őrölt kömény

Egy nagyobb jénai tálban, vagy sütőben is használható lábosban a felkockázott szalonnát kevés zsíron kisütjük, a pörcöt félre tesszük. Az apróra vágott vöröshagymát a zsírban aranysárgára fonnyasztjuk. 
Megszórjuk pirospaprikával, kevés vízzel felöntjük és visszapirítjuk a zsírjára. Beletesszük a zúzott fokhagymát, majd a kb 2cm-es kockákra vágott húst és sóval, vegetával, pici köménnyel ízesítjük. Annyi forró vizet öntünk rá, ami éppen csak ellepi. Ha a hús olyan háromnegyedre megpuhult, hozzáadjuk a lecsót és a vastagabb karikákra vágott kolbászt és a félretett szalonnapörcöt.. Közben a tarhonyát aranysárgára pirítjuk és a krumplit is 2x2cm-es kockákra/szeletekre vágjuk, majd a húshoz adjuk, és felöntjük kb fél liter forrásban lévő vízzel. A tálat/lábost beborítjuk és az ételt forró sütőben készre főzzük - szükség szerint párszor átkavarjuk.. 
Házi tarhonyával, marhahússal, szárazkolbásszal és bográcsban főzve az igazi!





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése