45 dkg liszt
15 dkg porcukor
4 evőkanál olvasztott méz
3 evőkanál olvasztott zsír
1 késhegynyi szódabikarbóna
1 tojás
4 evőkanál tej
Hozzávalók a krémhez:
5 dl tej
10 dkg gríz
25 dkg vaj
25 dkg porcukor
2 tasak vaníliás cukor
+
20 dkg baracklekvár
A mázhoz:
2 tábla (20 dkg) étcsokoládé
20 dkg vaj
Elkészítés
A tészta hozzávalóiból félkemény tésztát gyúrunk és lisztezett deszkán kinyújtjuk. 3 részre osztva, sütőlapon (tepsi hátulján) külön-külön megsütjük. Előmelegített sütőben, 180 fokon kb 25 percig kell sütni. A mézes gyorsan sül, hamar megéghet, ezért nagyon figyeljünk!
A töltelék elkészítése:
a grízt megfőzzük a fele cukorral a tejben, ha kihűlt hozzáadjuk a maradék cukorral és a vaníliás cukrokkal kikavart vajat,
A kihűlt lapokat így töltjük:
az első mézes lapra kenjük a baracklekvárt, utána jön a 2.lap, erre kenjük a darakrémet, majd a tetejére megint mézeslap kerül.
Végül elkészítjük a csokimázat:
a darabokra tört csokit gőz felett megolvasztjuk és beletesszük a vajat. Szép simára keverjük és egyenletesen ráöntünk a felső mézes lapra, lapos késsel elsimítjuk és hűvös helyen (nem kell hűtőbe rakni, elég a spájz vagy kamra polc) hagyjuk megszikkadni. Csak másnap szeleteljük, mikor már megpuhult a tészta.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése