"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2019/11/11

Boccaccio szelet

Hozzávalók:
Tésztához: 6 tojás, 20 dkg porcukor, 20 dkg darált dió, 5 dkg zsemlemorzsa, fél tasak sütőpor.
Krémhez: 2 dl tej, 2 tojássárgája, 5 evőkanál liszt, 25 dkg Rama margarin, 20 dkg porcukor.
egy erős dupla feketekávé

Elkészítése:
A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük.
Belekeverjük a darált diót, a zsemlemorzsát, a sütőport és a 6 tojás habbá vert tojásfehérjét. Kikent, lisztezett tepsiben (25x35cm) megsütjük.

Krém: a tejet a tojássárgájával, a liszttel és az erős dupla feketekávéval folytonos kevergetés közben- sűrűre főzzük, hagyjuk kihűlni.
A Rama margarint a porcukorral habosra kavarjuk, majd  simára keverjük a kihűlt krémmel

Ha a tészta kihűlt, a krémet rákenjük és csokiforgáccsal (vagy pörkölt, apróra tört dióval) megszórjuk. Tálalás előtt hűtőbe tesszük.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése