2-2 sárgarépát, gyökérzöldséget, 1-1 paprikát és paradicsomot meg egy darabka zellert megtisztítok, feldarabolok.
Szalonnazsíron megfonnyasztom a hagymát, majd rárakom a hússzeleteket és egy picit megpirítom mindkét oldalukat. Felöntöm annyi húsleves lével, vagy vízzel, hogy jó bőven ellepje.
Hozzáadom a zöldségeket, 3-4 babérlevelet, sózom, borsozom és puhára főzöm.
A levét közben szükség szerint pótolom.
Mikor minden megpuhult, kiszedem a húsokat és a babérlevelet. A visszamaradt zöldségeket a levével leturmixolom. Tejfölös habarással besűrítem, mustárral, citromlével, ízlés szerint egy kevés cukorral ízesítem. A korábban kiszedett főtt húsokat kevés forró zsíron hirtelen megpirítom, így még finomabb és biztosan nem esik szét mikor vissza teszem a mártásba. Az átpirított hússzeleteket a mártásba visszatéve még egy picit megrotyogtatom.
A húst egészben is meg lehet főzni, majd felszeletelés után pirítsuk át egy kevés zsíron.
Köretnek zsemlegombóc, kifőtt makaróni vagy penne tészta illetve knédli illik hozzá, de akár rizzsel is finom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése