"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2019/08/27

Kakaós-mézes kókuszkocka (glutén és tejmentes)

Hozzávalók:
25 dkg rizsliszt
5 dkg kakaópor
1 tasak sütőpor
20 dkg porcukor
20 dkg Liga margarin
2,5 dl rizstej
2 evőkanál méz
1 nagyobb tojás

A sütőport és a kakaóport összekeverem a liszttel. A tejet, tojást és a mézet kikeverem. A puha margarint a porcukorral habosra kavarom, majd hozzáadom a tojásos keveréket és beleforgattam a  lisztet is. A kakaós masszát  egy sütőpapírral bélelt (20x30-as) tepsibe öntöm, elsimítom és közepesnél kicsit alacsonyabb hőfokon kb fél óra alatt készre sütöm (sütőfüggő) Közben elkészítem a mázat:

Hozzávalók:
1 evőkanál rizsliszt
25 dkg porcukor
5 dkg kakaópor
2 dl rizstej
10 dkg Liga margarin
+ a beforgatáshoz: 1 nagy tasak (25 dkg) kókuszreszelék

A lisztet a kakaóval és porcukorral összekeverem, hozzáöntöm a tejet és beledarabolom a margarint. Lassú tűzön sűrűre főzöm. A kihűlt piskótát kockákra vágom és villa segítségével beleforgatom a kakaós mázba, majd meghempergetem a kókuszreszelékben.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése