"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2019/04/29

Kókuszkrémes keksztekercs

Hozzávalók:
50 dkg darált keksz
3-4 evőkanál cukrozatlan kakaó
2 evőkanál rumaroma
20 dkg porcukor
3-4 dl tej

A töltelékhez:
4 evőkanál liszt
2 dl tej
2 csomag vaníliás cukor
25 dkg margarin
15 dkg porcukor
5 dkg kókuszreszelék
A tetejére:
5 dkg kókuszreszelék

Elkészítés:
A kekszet a kakaóval és a porcukorral összekeverjük, hozzáadjuk a tejet és a rumaromát. Összegyúrjuk, hűtőbe tesszük fél órára.
A töltelékhez a tejet a liszttel és a vaníliás cukorral állandó keverés mellett sűrűre főzzük, a margarint a porcukorral krémesre keverjük, beledolgozzuk a kókuszreszeléket, majd a kihűlt krémhez adjuk.
A kekszes masszát kókuszreszelékkel megszórt folpackra ujjnyi vastagon rásimítjuk, rákenjük a krémet, és a fólia segítségével feltekerjük. Még plusz megszórhatjuk kókuszreszelékkel, és fogyasztásig fagyasztóba tesszük.
(facebook sütis csoportban kapott "szuper" recept, nekünk nem igazán ízlik. Nálunk ez a menő)






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése