"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2018/12/05

Zsemlében sült bacon-ös tojás

Hozzávalók:
6 zsemle
6 tojás
1 csomag szeletelt bacon szalonna
ömlesztett vagy krémsajt
lila hagyma
reszelt sajt
só, bors

A zsemlék tetejét levágjuk, a belüket vagy kiszedjük, vagy jól összenyomkodjuk a héjához és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.
Az üreget kikenjük a sajtkrémmel, keresztben beleteszünk 2-2 szelet bacont. Erre szórunk egy kevés összevágott lilahagymát és reszelt sajtot. Beleütünk 1-1 tojást, amit ízlés szerint sózunk, borsozunk.
Ráhajtjuk a bacon lelógó széleit és megszórjuk reszelt sajttal. Előmelegített sütőben közepesnél kicsit gyengébb lángon kb 20-25 percig sütjük.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése