"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2018/01/31

Egyszerű sajtos pogácsa - nem kell se dagasztani, se keleszteni


Hozzávalók:
40-50 dkg liszt (annyi, hogy jó állagú legyen a tészta)
25 dkg sütőmargarin
2 dl tejföl
3 dkg élesztő
10 dkg reszelt sajt (a tésztába)
3 teáskanál só

a tetejére: 1 felvert tojás, 5 dkg reszelt sajt

Elkészítés:
A hozzávalókat összegyúrjuk - nem kell se dagasztani, se keleszteni. Kb. ujjnyi vastagra nyújtjuk, tetejét késsel bevagdossuk, apró pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, tojással megkenjük és egy kevés reszelt sajtot teszünk rá. Forró sütőben (180 fok kb. 20-25 perc alatt) aranysárgára sütjük. BlikkRúzs  recept.














Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése