"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2018/01/31

minelly Különleges töltött paprikája

Hozzávalók: 10 darab tölteni való paprika, 30 deka darált hús, 1 csésze párolt rizs,1 pohár tejföl, 1 darab tojás,
2 tojás sárgája, 3 szál apróra vágott petrezselyemzöld, füstölt szalonna /lehet bacon is/ vöröshagyma, paradicsom, só, bors, reszelt sajt ,olaj.

A húst összekeverjük a párolt rizzsel, 1 tojással,a petrezselyemmel, a sóval, borssal. A tepsi vagy a jénaialját kiolajozzuk, a hosszában kettévágott paprikákat megtöltjük a masszával és az edénybe fektetjük.
Mindegyikre teszünk egy karika vöröshagymát, egy szelet szalonnát, egy szelet paradicsomot.
Rásímitjuk a tejföllel elkevert 2 darab tojás sárgáját, ha szükséges ízesítjük, és reszelt sajttal meghintve, közepesen meleg sütőben fél óra alatt készre sütjük .
Nagyon finom és könnyű étel!

(minelly-től, régi kedves Picasa-s ismerősömtől sok éve kapott receptem)Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése