"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2016/11/29

A legfinomabb almás linzer - Tóth mama receptjeElőször a tölteléket készítjük el:
1,5 kiló (kb 6-7 nagy) almát meghámozunk, lereszeljük, összekeverjük 3 evőkanál cukorral és 2 evőkanál morzsával. Ha 10 perc múlva még sok leve van, keverjünk még bele egy kis morzsát.

Hozzávalók a tésztához::
1 kocka margarin (megpuhítva)
2 maréknyi cukor
1 tasak vaníliás cukor
2 tojás
1 citrom reszelt héja

Ezeket habosra keverjük és hozzáadunk annyi lisztet, amennyit felvesz, míg könnyen összeáll a tészta (a lisztet keverjük össze egy késhegynyi szalagáréval, de nem baj, ha kimarad). Rúddá formázzuk. Ketté vesszük, az egyik felét jó vékonyra! kinyújtjuk, alacsony oldalú nagyobb méretű tepsibe rakjuk, rákenjük az alma tölteléket, a másik kinyújtott tésztalappal beborítjuk.Tojással lekenjük, vagy cukorral megszórjuk. Előmelegített sütőben világosra sütjük. A legfinomabb almás linzer !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése