"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2016/11/29

Ági 10 perces túrópitéje (gabonás-gyümölcsjoghurtos finomság)

Hozzávalók:
fél kg túró
1 nagy pohár gabonás-gyümölcsös joghurt (220-250 gr)
1 nagy pohár tejföl (320gr)
fél kocka Ráma vagy 1 csomag vaj - megolvasztva
6 tojás
6 evőkanál cukor
2 tasak vaníliás cukor
1 csésze (2 dl) liszt

1 tasak sütőpor
3 evőkanál búzadara

A túrót először áttöröm, majd a többi
hozzávalóval együtt jó alaposan kikeverem - elég híg massza lesz, de az nem baj. Felhasználhatjuk a narancs kifacsart levét is, de akkor 1-2 kanállal több grízt keverjünk a masszába.  Sütőpapírral bélelt (vagy vajjal kikent, lisztezett), közepes méretű (25x30 cm) tepsibe öntöm és 180 fokra előmelegített sütőben, tűpróbáig sütöm. Melegen/langyosan a legfinomabb ! de kihűlve (feltéve, ha marad addig belőle) is nagyon jó. 






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése