"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2016/09/19

Rakott (savanyú) káposzta Ági módra

Hozzávalók: 
1.5 kg savanyú káposzta
0.5 kg darálthús
25 dkg rizs
1 nagy hagyma apróra felkockázva
pirospaprika
só,
bors
2-3 gerezd zúzott fokhagyma
öröltkömény
kis doboz paradicsompüré
zsir v.olaj
tejföl 



Elkészítés:
A káposztát kevés vizzel megpároljuk,és leszürjük.(Ha nagyon savanyú, előtte kimossuk.)
A hagymát megpároljuk,megszórjuk pirospaprikával.Felengedjük egy kis vizzel,belerakjuk a köményt,fokhagymát paradicsomot,sót,és összeforraljuk.Belerakjuk a húst,és ha félig puha,hozzáadjuk a rizst.Felengedjük vizzel,utánna izesitjük.Tepsibe, mélyebb jénaiba vagy kacsasütőtálba rétegezve lerakjuk :káposzta,rizseshús,tejföl,kápszta.A tetejére tejfölt rakunk.Megsütjük.A tetejére lehet szeletelt baconszalonnát is tenni,és lehet kolbász meg tojás karikákat is belerakni.(Akkor meg már kolozsvári rakottas lesz belőle :-))
Tálalásnál tejfölt adunk mellé,nagyon finom, laktató egytálétel. 

(Egy régi receptem a régi blogomból)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése