Hozzávalók:
1.5 kg savanyú káposzta
0.5 kg darálthús
25 dkg rizs
1 nagy hagyma apróra felkockázva
pirospaprika
só,
bors
2-3 gerezd zúzott fokhagyma
öröltkömény
kis doboz paradicsompüré
zsir v.olaj
tejföl
Elkészítés:
A káposztát kevés vizzel megpároljuk,és leszürjük.(Ha nagyon savanyú, előtte kimossuk.)
A hagymát megpároljuk,megszórjuk pirospaprikával.Felengedjük egy kis
vizzel,belerakjuk a köményt,fokhagymát paradicsomot,sót,és
összeforraljuk.Belerakjuk a húst,és ha félig puha,hozzáadjuk a
rizst.Felengedjük vizzel,utánna izesitjük.Tepsibe, mélyebb jénaiba vagy
kacsasütőtálba rétegezve lerakjuk :káposzta,rizseshús,tejföl,kápszta.A
tetejére tejfölt rakunk.Megsütjük.A tetejére lehet szeletelt
baconszalonnát is tenni,és lehet kolbász meg tojás karikákat is
belerakni.(Akkor meg már kolozsvári rakottas lesz belőle :-))
Tálalásnál tejfölt adunk mellé,nagyon finom, laktató egytálétel.
(Egy régi receptem a régi blogomból)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése