Hozzávalók
a tésztához:
40 dkg finomliszt
1 sütőpor
8 dkg margarin
20 dkg porcukor
2 db tojás
1 evőkanál méz
2 dl tej
az öntethez:
25 dkg margarin
25 dkg cukor
3 nagy evőkanál kakaópor
1 dl tej
a beforgatáshoz 1 nagy csomag kókuszreszelék
Elkészítés:
a kicsit megolvasztott margarint a porcukorral kihabosítjuk. A tojásokat
egyenként belekeverjük. Majd belekeverjük a mézet és a tejet, végül a
sütőporral elkevert lisztet. Sütőpapírral bélelt közepes (kb. 30x27
cm-es), magasabb oldalú tepsiben, 180 C fokon kb. 25 perc alatt
világosra sütjük. Az öntet hozzávalóit egy lábasba mérjük és
összefőzzük. Ha felforrt, már jó is. Ha kihűlt a tészta, felkockázzuk.
Ne vágjunk nagy kockákat, inkább kisebbeket. Ha langyosra hűlt az öntet,
egy villa segítségével belemártjuk a tésztát, majd a kókuszreszelékbe
forgatjuk.
Ha gazdagabban szeretnénk, a tésztába sütés előtt tehetünk meggyet is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése