"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2015/02/18

Gesztenyés-babapiskótás-krémes torta (sütés nélkül)Hozzávalók a nagyobb tortaformához:
2 csomag gesztenyemassza (2x25 dkg)
15 dkg darált háztartási keksz
5 dkg olvasztott vaj
10 dkg porcukor
kevés tej

A fagyasztott gesztenyemasszát kiolvasztjuk, majd a keksszel és a többi hozzávalóval összegyúrjuk.
A tortaforma aljára egyenletesen rányomkodjuk. (Tejből éppen csak annyit adjunk hozzá, hogy formálható legyen a massza.)

Krém:
2 csomag vaníliás pudingport a szokásos módon (de csak 2 evőkanál cukorral) megfőzünk.
20 dkg vajat, 20 dkg porcukrot és 1 csomag vaníliáscukrot habosra kavarunk, majd apránként hozzákeverjük a kihült pudingot. Jól kikeverjük.
(vagy 1 tasak Házi Krémes krémport 9 dl tejjel és egy Expressz Zselatin Fix-el habosra keverünk)
A vaníliás krém felét a gesztenyés alapra kenjük.
Kevés rummal (vagy aromával) izesített hideg feketekávéba babapiskótákat mártogatunk és a krémre rakosgatjuk. Erre rákenjük a vaníliás krém másik felét.

Egy nagy doboz (5 dl) habtejszínt, 1 evőkanál porcukrot és 2 csomag habfixálót kemény habbá verünk és rásimítjuk a vaníliás krémre.
Tetejére étcsokoládét reszelünk.
Néhány órára tegyük hűtőbe, utána szépen szeletelhető.
2 megjegyzés: