"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2014/12/19

Zserbó tekercs

Bejgli, zserbó jellegű töltelékkel.

bejgli tésztát a következő hozzávalókból összeállított töltelékkel töltjük meg:
20 dkg darált dió vagy dejó. de utóbbihoz kevesebb cukrot adjunk
20 dkg kristálycukor
1 tasak vaníliás cukor
0,5 dl tej
5 dkg mazsola
2 cl rum
késhegynyi őrölt fahéj
pár kanál sárgabarack íz
1- 1,5 tábla étcsokoládé, apró darabkákra tördelve - ez adja a különleges, zserbóra emlékeztető íz

Nem kell bele sok lekvár, a cukor pedig mindenképp kristálycukor legyen, így lesz a végeredmény olyan finom, mint a hagyományos lakodalmas zserbó íze - kicsit száraz töltelékes, a cukortól picit ropogós, jó édes.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése