2014/04/22

Török pörkölt

Különleges, kicsit a birkapörköltre emlékeztető ízű, nagyon finom egytálétel.

 
Hozzávalók:
10 dkg vaj
3 fej vöröshagyma
1,5 kg pulykacomb filé
5-6 kisebb paradicsom
3-4 paprika
1 doboz/üveg gombakonzerv
1 kisebb padlizsán 

3-4 babérlevél

egész bors
ketchup
csemeg Piros Arany
őrölt paprika

Elkészítés:
A pataki tálat fél órára vízbe áztatom. Ezután a felkockázott hozzávalókat rétegezve belerakjuk az edénybe (a fenti sorrendben). Hideg sütőbe, lefedve betesszük a tálat, majd a sütőt 250 fokra felmelegítjük, kb. fél óra múlva összeforgatjuk a tál tartalmát és ezután már csak közepes hőfokon folytatjuk tovább a sütést. Ha kész, megpuhult a hús is, akkor levesszük a tál fedelét, és még kb. 10 percig sütjük.

Köret nélkül, friss, puha kenyérrel is nagyon finom de tarhonya, rizs, vagy bulgur körettel is tálalhatjuk.

Hőálló jénai tálban is készíthető.

 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése