Különleges, kicsit a birkapörköltre emlékeztető ízű, nagyon finom egytálétel.
Hozzávalók:
10 dkg vaj
3 fej vöröshagyma
1,5 kg pulykacomb filé
5-6 kisebb paradicsom
3-4 paprika
1 doboz/üveg gombakonzerv
1 kisebb padlizsán
3-4 babérlevél
só
egész bors
ketchup
csemeg Piros Arany
őrölt paprika
Elkészítés:
A pataki tálat fél órára vízbe áztatom. Ezután a felkockázott hozzávalókat rétegezve
belerakjuk az edénybe (a fenti sorrendben). Hideg sütőbe, lefedve betesszük a tálat, majd a sütőt 250 fokra felmelegítjük, kb. fél óra múlva
összeforgatjuk a tál tartalmát és ezután már csak közepes hőfokon folytatjuk tovább a sütést. Ha kész, megpuhult a hús is, akkor
levesszük a tál fedelét, és még kb. 10 percig sütjük.
Köret nélkül, friss, puha kenyérrel is nagyon finom de tarhonya, rizs, vagy bulgur körettel is tálalhatjuk.
Hőálló jénai tálban is készíthető.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése