"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2013/10/26

Rántott sajtos-rizsgombóc (virslis, zöldséges, joghurtos)

Ha van valamilyen maradék rizsköretünk (pl, rizibizi), akkor a legegyszerűbb elkészíteni, de természetesen frissen is főzhetünk hozzá rizst.

4 db virslit hosszában négybe vágok, felkockázom és egy pici fej felaprított vöröshagymával összesütöm (elég annyira, hogy a hagyma megfonnyadjon). Hozzáadom a (kb 40 dkg-nyi) maradék rizibizihez (ha csak natúr rizsköretünk van, pároljunk hozzá kb 20 dkg-nyi vegyes zöldséget (pl sárgarépa, zöldborsó).
3 tojást felverek 1 mokkáskanál sóval vagy vegetával és ráöntöm a rizsre. Rákanalazok jó félpohárnyi natúr joghurtot, rászórok egy maréknyi reszelt sajtot (füstölt sajttal nagyon finom) és az egészet összedolgozom. Ha túl "pörgős" lenne, adjunk még hozzá egy kevés joghurtot, ha viszont túl hígra sikerült, 1-2 evőkanál zsemlemorzsával (vagy akár liszttel) korrigáljuk. Vizes kézzel gombócokat formázunk belőle,  amiket a szokott módon lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába mártunk majd forró olajban kisütünk. Fogyaszthatjuk önálló fogásként, pl. hagymás paradicsomsalátával, de főzelékhez is finom feltét.
Virsli helyett nagyon finom sült bacon szalonna kockákkal is, de készíthetjük húsmentesen, bármilyen zöldséggel. Sajtkockákat is tehetünk bele.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése