"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2013/08/01

Sajtos bolognai mártással töltött cukkini


3 közepes cukkinit megmosunk és a belsejüket kivájjuk. A cukkini "csónakok" belsejét ízlés szerinti fűszerrel megszórjuk és margarinnal vagy olajjal kikent tepsibe tesszük őket.


Készítünk egy adag bolognai mártást  és összekeverjük 5-10 dkg reszelt sajttal.

 A ragut beletöltjük a cukkinikbe, paradicsomszeleteket teszünk rá, megszórjuk fűszerrel, megkenjük tejföllel és bőven megszórjuk reszelt sajttal.


Forró sütőben először alufóliával letakarva puhára, majd a fóliát levéve pirosra sütjük. Párolt rizzsel körítve tálaljuk. A rizst meglocsolhatjuk a cukkinik alatt összegyűlt finom szafttal.
2 megjegyzés:

  1. Fúúú, nagyoon jól néz ki!! Ezt a töltött cukkinit én is ki fogom majd próbálni!:)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon finom rizs nélkül is :)

    VálaszTörlés